Základní dýňové pyré



Dýňové pyré, které poslouží jako základ pro spoustu skvělých pokrmů. 
Recepty s použitím pyré zde určitě brzy najdete.


dýně (jakýkoliv druh - klidně mix několika druhů dýní)

1. Dýni přepůlíme, vydlabeme semínka. Rozložíme dýni/dýně na plech a pečeme při 180° dokud není měkká - špejle projde skrz kůru.
2. Vychladlou upečenou dýni vydlabeme do mísy kde jí poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Kdo chce může poté ještě propasírovat přes sítko, ale není nutné.
3. Pyré naplníme do sklenic, nijak neochucujeme a zavaříme. (Já sterilizovala rychlým způsobem - troubu předehřála na 80°, vyskládala sklenice do plechu s dvěma hrnky vody a 15 min. sterilizovala. Poté jsem sklenice vyskládala na utěrku dnem vzhůru a nechala vychladnout.)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram